Preus

Federat

Inscripcions

F-Rally

Imagen

L’F-Rally es disputarà per equips de dos o tres persones integrants, i pretén que els alpinistes tinguin una prova on es valori l’estratègia, l’orientació, la tècnica i el companyerisme de cordada. Hi ha un llistat de material obligatori mínim, però no un màxim, i cal tenir en compte que la prova serà en completa auto-suficiència. Això és pura muntanya, no hi ha avituallaments, cal dur menjar i l’aigua és a les fonts naturals. Pel que fa al calçat, que ha estat un dels temes que més se n’ha parlat durant els dos anys de reunions, finalment serà part de l’estratègia de cada integrant de l’equip.

Una hora abans de la sortida, els participants rebran un mapa i el director de cursa els entregarà els controls de pas obligatoris de la primera jornada així com el punt final. Els comunicarà el temps màxim que tenen, i els punts de pas que puntuen extra, si és que n’hi ha. Llavors els alpinistes hauran d’afegir a les seves motxilles els elements de progressió que considerin oportuns. Hauran de preparar l’estratègia i la ruta, ja que no hi ha senyalització i el recorregut és lliure, tenint en compte que, com a molt, trobaran passos obligats de tercer grau. La progressió per prats, boscos, barrancs, senders, crestes i arestes forma part de l’encant de la prova. No només és tenir cames o força, aquí cal fer cordada, entendre els mapes i llegir les canals. Sempre en autosuficiència; amb tot el material que creguin oportú per la estratègia de la jornada a sobre, i sense saber en quina de les moltes de les precioses contrades de les Valls d’Àneu es durà a terme la prova.

Al vespre, just abans del sopar de germanor, rebran el punt de sortida i final de la segona jornada i els punts de pas obligatoris per part del director de cursa. També s’explicarà que sortiran “a la caça”, és a dir, el primer equip que hagi creuat la meta a la primera jornada, sortirà a l’hora oficial, i la resta d’equips, sortiran amb la diferència de temps que hagin tingut a la primera jornada respecte el primer equip.


Els participants de l’edició pilot

Aquesta edició pilot va dirigida només a equips convidats amb experiència contrastada i també s’obrirà la inscripció totalment gratuïta a equips de les entitats de la federació, amb una única condició: hauran d’adjuntar el currículum de muntanya de totes les persones integrants signat pel president de l’entitat. La comissió que gestiona l’F-Rally farà la selecció d’equips i la farà publica deu dies abans de la prova. Les places són molt limitades. A les properes edicions del 2016, s’obrirà la inscripció a una categoria amateur, així com popular.

Per tant, tots aquells que voleu representar la vostra entitat ja us podeu inscriure com a equip a l’F-Rally. Es podrà inscriure més d’un equip per entitat, però es premiarà la pluralitat d’entitats. Els equips de tres persones hauran de ser mixtes.

Programa de l’F-Rally

Dissabte 10 d’octubre

  • De 8 a 9 hores: recollida de documentació i acreditacions.
  • A les 9 hores: Breafing.
  • A les 11 hores: arrencada de la primera jornada.
  • A les 19 hores: tancament de l’arribada.
  • A les 20 hores: entrega de documentació de la segona jornada.
  • De 20.30 a 22 hores: sopar de germanor al pavelló d’Esterri.

Diumenge 11 d’octubre

  • A les 5.30 hores: arrencada de la segon jornada.
  • A les 13 hores: tancament de l’arribada.
  • A les 14 hores: entrega de premis i dinar popular.

Les inscripcions són gratuïtes i la Federació disposarà de lloc on dormir al pavelló amb sacs i màrfega el dissabte a la nit per a qui ho requereixi, així com dutxes d’aigua calenta. La inscripció inclou el sopar del dissabte i el dinar del diumenge. Per participar-hi és obligatori ser major d’edat i estar en possessió, com a mínim, de la llicència C de la FEEC, o l’equivalent si és d’una altra federació.

Direcció de l’F-Rally

La FEEC ha encarregat la direcció a l’expert aventurer i promotor de proves Néstor Bohigas. La prova compta amb el patrocini d’ASUS i el support de l’Espot Esquí Club, els ajuntaments d’Esterri d’Àneu i d’Alt Àneu. L’F-Rally també compta amb la col·laboració de la revista Trail, les entitats històriques dels Ral·lis d’Alta Muntanya, i Baqueira-Beret.

El reglament el trobareu a www.f-rally.com amb tota la informació de la prova actualitzada. Per a més informació, cal enviar un correu electrònic a l’adreça: frally@feec.cat.

PREINSCRIPCIONS OBERTES ÚNICAMENT PER A FEDERATS