Preus

Federat

Inscripcions

37a Marxa Passeig, El Cagarro del Diable, Riells del Fai

Imagen

La Marxa Passeig, del pròxim diumenge 30 de setembre de 2018, no és una prova competitiva, es tracta d’una caminada a peu, circular, d’uns 15 kms. i uns 525 mts. de desnivell positiu, d’una dificultat moderada (recorregut que alterna, pista forestal, corriol de cinglera i enllaç curt d’asfalt).

Enguany, l’itinerari de la Marxa Passeig, transcorre pels termes de Riells del Fai, St. Feliu de Codines i St. Quirze Safaja. El nom, a la Marxa, “El cagarro del diable”, esdevé, pel pas del recorregut, pròxim a aquest monòlit rocós Santfeliuenc, situat en la cinglera del Perer.

El Centre Cívic de Riells del Fai, será el punt de sortida de la Marxa, de 8 a 9h. matí, i arribada.

 

El recorregut, que cada any, varia en els sectors possibles, des de Riells del Fai, trescarà cap els Cingles del Perer, marge dret del riu Tenes, ascendint al Parc Usart (1er avituallament), direcció St. Miquel Xic, i esmorzant, al punt més àlgid de la Marxa, en el Mirador del Perer (2on avituallament). Continuarem per un tram del GR-5, pels Cingles del Fitó, i ja en direcció al Monestir de St. Miquel del Fai (3er avituallament). A partir del Monestir, ja en el marge esquerra del riu Tenes, en descens,  endinsats a la Vall de St. Miquel del Fai, de retorn pel camí homònim, direcció a la Sagrera i destí al Centre Cívic de Riells del Fai.     

Ruta digne, per conèixer millor, l’entorn del PEIN dels Cingles de Bertí, plena de contrastos paisatgístics de l’orogènia de Cinglera, amb balconades des de l’altiplà, amb vistes al Vallès proper i llunyà, i en dies clars, d’una part del nostre país.

Per un excursionista, no gaire avesat, si pot haver-hi alguna dificultat tècnica en la ruta, és el progressar, caminant per corriol de cinglera,  i aquest es pot manifestar en un curt tram, des de les roques vermelles fins el salt del torrent de St. Miquel Xic, abans del 1er avituallament,  però que és superable i estarà el dia de la Marxa, ben acondicionat i fitat.

Tota la informació aquí