Tornar al llistat d'inscripcions obertes

44a TRAVESSA DEL MONTSENY - 2019

Imagen Imagen

La TRAVESSA DEL MONTSENY és una marxa excursionista de resistència que es realitza al massís del Montseny, organitzada per Club Excusionista Caminàires de Vilamajor.

La 44ª TRAVESSA DEL MONTSENY serà el diumenge 2 de juny de 2019 i també serà puntuable per la Circuit Català de Caminades de Resistència que la FEEC organitza.

Les muntanyes del massís del Montseny, amb la seva diversitat de fauna, flora i accidents geogràfics són el millor escenari per combinar esport, salut i lleure

Si voleu, podeu clicar sobre de REGLAMENTper llegir la normativa de la prova.

 

El recorregut a seguir està senyalitzat. L’Organització només senyala amb marques pròpies aquells trams on no hi ha senyals d’altres tipus. Aquestes senyals es posen la setmana anterior i es recullen la setmana posterior, d’acord amb la política de respecte pel medi ambient de l’Organització i el Parc Natural.

Els punts en els quals es creuen carreteres, l’Organització obliga als participants a seguir les senyals de seguretat.

Tram Aiguafreda – Tagamanent (cim):

Seguir senyals GR-5 fins al Collet de St. Martí. A continuació seguir indicacions fins al cim. Tancament del control a les 8:00h.

Tram Tagamanent – El Cafè (runes):

Seguir senyals GR-5 pel Pla de la Calma fins a les runes del Cafè. Tancament del control a les 9:30h.

Tram El Cafè – Collformic (creuament carretera BV-5301):

Seguir la mateixa pista forestal sense abandonar-la fins al Collformic. Tancament del control a les 10:30h.

Tram Collformic – Matagalls (cim):

Camí recomenat per la Diputació de Barcelona: en arribar al Pla de la Barraca, seguir corriol que surt de la gran fita de pedres que es troba pujant el camí a ma esquerra. El camí passa per sota del Turó Gros i la font de Matagalls. Tancament del control a les 12:15h.

Tram Matagalls – Sant Marçal:

Seguir camí senyalat amb adhesius de la Diputació de Barcelona de color grana als pals verds fins a la carretera BV-5114. En arribar a la carretera, seguir la senyalització del GR-5.2 que des del coll s’endinsa cap El Puig, on hi trobareu el control i l’avituallament. Tancament del control a les 13:15h.

Tram Sant Marçal – Les Agudes (cim):

Seguir la senyalització del GR-5.2 que des del Puig i per les tarteres arriba al coll de Les Agudes, tot assolint el cim a la nostra esquerra. Tancament del control a les 15:15h.

Tram Les Agudes – Turó de l’Home (cim):

Seguir camí senyalat amb adhesius de la Diputació de Barcelona de color blau als pals verds. Tancament del control a les 16:00h.

Tram Turó de l’Home – Santa Fe (aparcament):

Seguir camí senyalat amb adhesius de la Diputació de Barcelona de color marró als pals verds fins a la font de Passavets. Seguir pel camí paral.lel a la carretera BV-5114 (cap a la dreta) senyalitzat amb adhesius de la Diputació de Barcelona. El control es troba a l’aparcament que hi ha abans d’arribar al restaurant Avet Blau. Tancament del control a les 17:00h.

Tram Santa Fe – Gualba (Plaça Major):

Seguir el camí que porta cap a Can Lleonart i, tot seguint la riera, arribem al pantà de Santa Fe. Cal vorejar el pantà i creuar la pressa per agafar el camí de baixada a Gualba. Tot aquest tram té senyalització pròpia de la Travessa del Montseny. Tancament del control a les 19h.

Avituallaments:

L’Organització preveu avituallament per a tots els participants en els següents punts:

Zona d’aparcament el Bellver: Begudes i barretes energètiques.

Fixeu-vos que en alguns casos el punt d’avituallament és diferent del lloc de control.

SERVEI D’AUTOCAR

L’Organització posa a disposició dels participants un servei d’autocar de Gualba fins a Aiguafreda, sols serveix per poder prendre la sortida.

Sortida: entre les 04.30h i les 05.00h davant l’església de Gualba. Preu: 10.-€ 

Cal efectuar la reserva i el pagament al moment de fer la inscripció.

Atenció: aquest servei sols serveix per a transportar als participants fins Aiguafreda i així poder prendre la sortida. La resta del dia no hi ha servei d’autocar.

Aquells que es desplacin amb vehicle propi, cal que l’aparquin a la zona degudament senyalitzada per l’Ajuntament de Gualba.

 

En el curs 1972-73 el llavors ACPE (avui Secció Muntanya de Taula de Joves Comtal), organitzà en el mes d’octubre de 1972 la primera edició de la TRAVESSA DEL MONTSENY.


- L’itinerari era gairebé com l’actual amb l’excepció que s’iniciava al Tagamanent en lloc d’Aiguafreda i que els primers anys el control final es situava a La Batllòria en lloc de Gualba de Dalt.

- La segona edició es realitzà en el curs 1976-77 i en concret en el mes de febrer de 1977.

- La tercera edició es realitzà el curs següent 1977-78 i quedà fixada en el mes de maig des de l’any 1978.

- A partir d’aleshores ininterrompudament cada mes de maig o de juny s’ha realitzat fins l’actualitat.


Per cercar els orígens de la seva realització ens remuntem a l’any 1916 quan el Centre Excursionista Barcelonès organitzà una travessa al Montseny amb idèntic itinerari que el nostre actual. Posteriorment l’any 1927 el Centre Excursionista Rafel de Casanova organitzà també una travessa pel Montseny amb sortida d’Aiguafreda i que finalitzava a Sant Pere de Vilamajor.
Així a partir de 1972, la Taula de Joves Comtal recupera aquesta travessa. Des de l’any 2014 l’organització ha passat a ser del Centre Excursionista Caminaires de Vilamajor. I enguany, a l’any 2019, celebrem la 44a. edició.


Cada any s’han anat realitzant modificacions del recorregut i del reglament de la prova, procurant sempre adequar-se a les característiques dels participants i als canvis de costums que el temps ha portat. Així, els darrers anys, el recorregut ha tornat a començar des d’Aiguafreda, enlloc del Figaró com s’havia fet en edicions passades. Recentment s’ha modificat l’ascens a Les Agudes, que es feia pels Castellets i ara es fa pel sender que pujar a través de la tartera des de Sant Marçal.

Pel que fa al futur de la TRAVESSA DEL MONTSENY, els organitzadors el veiem com un repte de continuïtat i millora, sense oblidar en cap moment les adversitats que suposa haver de treballar amb els mínims recursos i la incògnita de quins recolzaments es rebran per cada edició. Davant d’això hi posem tots els mitjans que tenim per garantir cada any un nou èxit de participació i organització, assolint també així la satisfacció dels participants.


Vet aquí que fem una crida a tothom que vulgui col·laborar, esponsoritzar o participar en l’organització de la Travessa.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres per qualsevol dels mitjans habituals: https://www.travessa.org/home