Tornar al llistat d'inscripcions obertes

Preus

Federat

Inscripcions

Dades tècniques

Fitxa tècnica de la caminada:

Punt d’inici: Refugi Pastuira, situat a la cota inferior de l’estació d’esquí Vallter 2.000.

Punt de finalització: Portella de Mentet.

Distància: 1,95 quilòmetres.

Desnivell positiu: 420 m.

Desnivell negatiu: 7 m.

Desnivell acumulat: 427 m.

Altitud màxima: 2.411 m.

VI TROBADA SENDERISTA TRANSFRONTERERA 2019

Imagen

La Portella de Mentet (2.412 m) serà l’escenari d’una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus, el diumenge 1 de setembre. És tracta una collada d’alta muntanya dels contraforts orientals del Massís del Canigó, que forma part del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Fresser, que està situada a l’extrem sud-oest del terme de Mentet i al nord-oest del de Setcases.

La trobada, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Grup Pirinenc Excursionista Nord Català i el Club Excursionista Ripoll, està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La jornada es desenvoluparà a través d’una caminada que unirà el refugi Pastuira, situat a la cota inferior de l’estació d’esquí Vallter 2.000, amb la Portella de Mentet, resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 76.Un preciós recorregut de muntanya que supera un desnivell de 415 metres en poc més de 2,4 quilòmetres. La caminada té una durada aproximada d’entre 1,45 i 2 hores. Un cop arribats a La Portella de Mentet ens trobarem amb els companys del Comitè Departamental de l’Occitània de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), que arribaran pel vessant francès d’aquest sender.

En aquesta ruta encara ressonen els ecos de la història recent. Aquest coll, com els de Belitres, d’Ares, de Banyuls o de Manrella, va ser un dels passos per on van emprendre l’exili gairebé 500.000 persones l’any 1939.

Actualment és punt de pas del sender transfronterer GR®T 76 (http://senders.feec.cat/grt-76), un dels molts itineraris que uneix el GR® 11 (http://senders.feec.cat/gr-11) amb el GR® 10 francès.

Aquest tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

Un cop finalitzada la caminada teniu l’opció de dinar al restaurant La Cabanya de Setcases (http://lacabanya.net/restaurant/) amb un menú especial que ens han preparat amb un preu de 18 € per persona. En el moment de realitzar la inscripció haureu d’indicar si voleu participar en aquest dinar i escollir nomes el segon plat.

MENU

1er plat (no s’ha d’escollir):

pica-pica (vaset d’ amanida de formatge de cabra, torrada amb escalivada, croquetes, embotits, patates chips i olives)

2on plat (escollir una opció):

Postres i cafès.

Aigua, vi i cava

Preu per persona: 18 € (a pagar el mateix dia de la trobada).

Data límit d’inscripció: 25 d’agost de 2019


Horaris de la jornada (1 de setembre de 2019)

- 10:00 h: trobada a l’aparcament inferior de l’estació d’esquí Vallter 2.000 (refugi Pasturia)

   i inici de la caminada.

- 12:00 h: Arribada a la Portella de Mantet, on es farà un breu acte institucional.

- 14:30 h: Dinar opcional al Restaurant La Cabanya de Setcases (18 € per persona).

Us hi esperem!