Tornar al llistat d'inscripcions obertes

Preus

Federat

Inscripcions

Proves d’accés - Curs d’Instructor de Curses per Muntanya

Imagen

L’Àrea de Formació convoca proves d’accés 

al curs d’Instructor de Curses per Muntanya.

El curs es realitzarà d’abril a juny.

El Curs d’Instructor de curses per muntanya de la FEEC és una novetat per aquest 2020 i té per objectiu formar a les persones que de forma voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la pròpia Federació.


Detalls de la convocatòria de la prova d’accés:

Els aspirants hauran de realitzar una prova d’accés per certificar que reuneixen les condicions físiques i psicològiques pel curs, que constarà en:

- Prova de multi-salts laterals: Repetició del màxim de salts laterals superant una alçada de 20 cm que els subjectes puguin desenvolupar durant 30’’. Valoració de la coordinació i la potència aeròbica dels aspirants.

- Prova específica de ascens: Recórrer aproximadament 3 kilòmetres i 350 metres de desnivell positiu. Valoració de la resistència aeròbica dels aspirants.

- Prova de descens: Descens no cronometrat d´uns 100 metres lineals, on es valorarà la tècnica de baixada dels aspirants.


Quedaran exempts de les proves d’accés:

- Esportistes que hagin format part del programa d’Alt Rendiment Català de Curses per Muntanya de la FEEC.

- Haver-se classificat en el Top15 en el Campionat de Catalunya o Rànquing de Copa Catalana de qualsevol especialitat de Curses per Muntanya en els últims 2 anys.


Requisits d’accés:

- Tenir més de 18 anys el dia de la formalització de la matrícula

- Estar en possessió de la llicència federativa FEEC (modalitat C) de l’any en curs.

- Certificat mèdic o prova d’esforç (podeu adjuntar el certificat o la prova d’esforç en el mail de confirmació que rebreu un cop feta la inscripció o bé enviant-lo al següent mail: certificats.medics@feec.cat)

- Està en possessió del nivell I d’Excursionisme, Monitor d’Excursionisme o superior en qualsevol de les seves especialitats*.

*Tots els que no disposin de les titulacions necessàries per realitzar la prova i el el curs tindran fins uns màxim de 2 anys després de la data de matriculació del curs, per presentar el títol, per tal de poder tramitar el certificat d’Entrenador de Curses per Muntanya.


Preu:

El cost de la prova d’accés serà de 35€.


Inscripció i termini:

La inscripció i el pagament s’ha de realitzar abans del 23/02/2020 a través de la plataforma d’inscripcions de la FEEC.

Els aspirants hauran de fer arribar la documentació dels requisits d’accés a area.formacio@feec.cat

La prova només es realitzarà amb un mínim de 15 aspirants sense haver-hi un màxim.


Lloc i hora proves d’accés:

La prova començarà Dissabte 29 de Febrer a les 9 del matí al Centre de Tecnificació de Ripoll, Direcció: Centre Tecnificació Esportiva Avellaneda , 15700, Ripoll, Girona.

Els resultats obtinguts en aquestes proves tindran validesa durant les dues temporades posteriors a la data de realització d’aquestes (24-25 mesos posterior) sempre i quant des de la FEEC s’hagin convocat dos cursos de l’especialitat, si no és el cas, aquest període s’allargaria.


Curs d’Instructor de Curses per Muntanya:

Pel que fa al curs posterior, la informació detallada sortirà a la web de la FEEC i per circular.

El curs tindrà una durada de 3 mesos, amb una càrrega lectiva de 93h aproximadament i 90h de pràctiques en entitats FEEC. El contingut està repartit amb format online i quatre caps de setmana presencials (de divendres tarda a diumenge migdia) i una avaluació final.

L’assistència a les sortides pràctiques i a l’avaluació és obligatòria i es permet l’absència fins a un 20% del contingut teòric. Els alumnes disposaran de tota la normativa d’avaluació abans del inici del curs.

El curs només es realitzarà amb un mínim de 10 aspirants i un màxim de 30, amb un cost de 350€. El requisits per accedir-hi són els mateixos que els de la prova d’accés més el haver-la superat.

Per més informació sobre els continguts i detalls del curs d’instructor de curses per muntanya poden consultar al web de la FEEC i/o contactar amb area.formacio@feec.cat, al 934120777 o al 683701521.