Tornar al llistat d'inscripcions obertes

Preus

Federat

Inscripcions

Documents tècnics

38a MARXA PASSEIG 2019, “LA TAULA DE PEDRA, ULLADA A LA VALL DEL CONGOST” RIELLS DEL FAI

Imagen


38a MARXA PASSEIG 2019, “LA TAULA DE PEDRA, ULLADA A LA VALL DEL CONGOST” RIELLS DEL FAI

RIELLS DEL FAI, (diumenge, 29 de setembre de 2019).

La Marxa Passeig, no és una prova competitiva, es tracta d’una caminada a peu, circular, d’uns 13 kms i uns 650 mts de desnivell positiu, d’una dificultat moderada i el recorregut alterna, pista forestal, corriol de cinglera i enllaç curt per vorera de carrer.

Enguany, la Marxa Passeig, transcorre pels termes de Riells del Fai, Figaró-Montmany (comarca del Vallès Oriental) i St. Quirze de Safaja (comarca del Moianès). Es un recorregut, d’un gran interés, geomorfològic, ecologic i paisagístic, pel PEIN Cingles de Bertí, que ens porta de la Vall del Tenes a la del Congost. L’indret escollit per l’esmorzar, será la Taula de Pedra, dalt del carener.

El Centre Cívic de Riells del Fai, será el punt de trobada i sortida de la Marxa Passeig, de 8 a 9h. matí, amb sortida esglaonada,  i punt d’arribada.

El recorregut, variable de sector cada any, des de Riells del Fai, per carrer, enfilem direcció a Can Quintanes i ens desviarem molt abans, per corriol per trescar per la Serra de can Tabola i costes de can Quintanes, a peus del turó de les Onze Hores,  per cercar el grau del Traver.

Aquest grau ens situa dalt l’altiplà, i per can Mestret, direcció  el Clascar per  sender PR®-C 33.

Seguidament, direcció a la Taula de Pedra, per marques del GR® 5. Deixem el GR® 5, i arribats a la taula, punt més llunyà,  parada i fonda, l’esmorzar, amb magnifiques vistes del massís del Montseny i de la propera Vall del Congost. Ja de tornada, pel carener, direcció al grau de Montmany, en aquest punt, farem mig descens i un llarg franqueig, sota cinglera, per cercar el coll de can Tripeta.

En aquest franqueig, balconada perfecte, per identificar algún dels escenaris de la novel.la d’en  Raimon Casellas “Els sots feréstecs”(1901).

Situats al coll de can Tripeta, collada que separa els termes de Bigues i Riells del Fai, St. Quirze Safaja i Figaró-Montmany, iniciem la baixada cap a can Quintanes, i direcció al Centre Cívic, lloc d’arribada.

Durant el recorregut gaudirem de patrimòni arquitectònic, el canvi d’estatges de vegetació i bosc mediterrani, l’ambient de cinglera i les balconades des de l’altiplà, amb vistes a gran part de les serralades que conformen l’anella verda al voltant del cinturò metropolità (serralada litoral, serralada prelitoral i depresió prelitoral), àrees forestals i agràries, pulmó dels Vallesos i Penedès, i en dies clars, d’una part del nostre país, la cosa està assegurada.

Durant el recorregut, hi haurà 3 avituallaments de líquids i sòlids, i 1 avituallament d’esmorzar (entrepà de botifarra, beguda i café).

Caldrà dur roba i calçat adequats.

Apte a qualsevol persona avesada a caminar de 3 a 4 hores, i no hi ha cap pas complicat, però cal anar amb compte, en els trams que transcorren per la cinglera.   

IMPORTANT: Caldrà dur GOT PROPI, pels avituallaments.

 

-NOTA:

La 38ª edició, fa un canvi de recorregut, degut a unes  obres a St. Miquel del Fai. El dia de la Marxa romandrà tancat, el pas per St. Miquel del Fai.

La MXP programada “Puig d’Olena, indret del poeta”, queda per un altre edició. 

-Més informació:

Al bloc:       www.uecvalltenes.com

Al Facebook:   Facebook UEC Vall del Tenes

I al correu-e: uecvalltenes@gmail.com