Tornar al llistat d'inscripcions obertes

Preus

Federat
Adult: 40 €
Infantil: 0 €

No federat
Adult: 47 €
Infantil: 0 €

Inscripcions

LA RIBALERA 2020 - MARATÓ (42.2KM /+3000m)

Imagen Imagen Imagen

La IX CURSA PER ALTA MUNTANYA LA RIBALERA 2020 serà una realitat el proper 21 de Juny.

La Marató, amb sortida al poble de Tírvia, té com a objectiu arribar a un dels cims amb una de les vistes més privilegiades dels Pirineus, el Pic del Salòria, de 2789 m. Per arribar-hi, els corredors hauran de vèncer un desnivell considerable.

RECORREGUT:

El primer tram d’uns 4 Km i uns 500 m de desnivell positiu arriba prop del Farro a través d’un corriol que transcorre pel mig d’un bosc de pi roig. Des d’aquest punt els corredors tindran unes vistes privilegiades del poble de Tírvia amb els Pirineus de fons com a testimoni.

A partir d’aquest punt, el recorregut se suavitza a través d’un tram força pla i amb pujades suaus fins a les Bordes de la Coma, tot gaudint de les vistes de la Coma de Burg i dels pobles de Burg, Farrera, Alendo, Mallolís, Montesclado i Glorieta de Montesclado. A Bordes de la Coma comença una pujada d’uns 4,5 km fins al Coll de Màniga on continuarà cap al Pic de Mànica, de 2515 m, des d’on podran observar el majestuós Pic del Salòria. Per arribar-hi, els corredors correran pel fil de la serra del Covil passant pel Portarró de Sabollera de 2423 m.

Combinant continues pujades i baixades, arribaran a l’últim tram de pujada que els durà al sostre de la cursa, tram curt però força dret i tècnic. Des del Pic del Salòria, que és un cim aïllat de 2789 m i sense cap destorb visual proper, hom pot observar en qualsevol direcció la immensitat dels Pirineus i la serralada del Cadí. Amb les piles carregades, començaran una baixada força dreta i tècnica fins a la Collada de Conflent 2177 m. Des d’aquest punt es puja entre el Bony de Trescul i Bony de la Costa per arribar al Coll del Bony Moscater d’on es gaudeix de la fantàstica vista del Pic de Salòria des d’una nova perspectiva, així com de les serralades que l’envolten, fins a les Bordes de Conflent. Encara faltaran força kilòmetres per tornar a Tírvia, però abans els corredors hauran de vèncer l’última pujada fins a la Font Negra 2339 m. Des d’aquí, ja només quedaran 12 kilòmetres de pura baixada per arribar a Tírvia, una baixada llarga i molt ràpida a través de prats de muntanya en el seu inici i per corriols pel mig de bosc i camins en els últims trams. Durant la baixada els corredors passaran pels pobles de Farrera i de Glorieta de Montesclado.

En resum, la Cursa per Alta Muntanya LA RIBALERA, transcorre per un indret privilegiat, força desconegut i molt verge. La major part del recorregut fa via per camins de muntanya poc fressats, pocs trams passen per pista forestal i pràcticament no es trepitja ciment.

Podeu consultar el REGLAMENT DE LA PROVA als documents tècnics adjunts.

El mínim d’edat per participar és de 18 anys.

PREUS INSCRIPCIONS:

Data Inici    Data Final    Federat*   No Federat   
01/02/2020 15/05/2020 40€ 47€
16/05/2020 31/05/2020 45€  52€
01/06/2020 18/06/2020  50€ 57€


*Corredors titulars del carnet federatiu de la FEEC, FEDME, i altres entitats adherides a la UIAA, ISF o que tinguin reciprocitat amb la FEEC.
(Durant l’entrega de dorsals, els inscrits que hagin marcat la opció FEDME, hauran de mostrar el carnet FEDME als organitzadors de la cursa)

ANUL·LACIÓ: Fins al dia 5 de juny inclòs es retornarà el 50% de l’import total pagat. No hi haurà devolucions més enllà d’aquesta data.

Si voleu més informació podeu consultar la web: www.laribalera.cat