Tornar al llistat d'inscripcions obertes

Preus

Federat

Inscripcions

Documents tècnics

III JORNADES TÈCNIQUES DE BARRANCS 2020 - ICE CANYON

Imagen

Els dies 22 i 23 de febrer del 2020, celebrarem a la població de Pont de Suert (Alta Ribagorça) les Jornades tècniques en descens de barrancs organitzades pel comitè català de barrancs de la FEEC i el Centre Excursionista Alta Ribagorça.

Aquest any amb el tema és: Els Barrancs hivernals (ice-canyoning).

El barranquisme hivernal no gaudeix de la difusió i popularitat d’altres esports. No obstant això, ja fa més de deu anys que uns valents van decidir aventurar-se en les entranyes de les muntanyes, sense fer cas al sentit comú i dissuadint la rigorositat de les baixes temperatures. Sense adonar-se’n, van acabar fascinats per la solitud i bellesa d’aquests entorns cristal·lins. A aquests inicis, s’hi suma que en els últims temps s’han obert descensos de règim glacera impenetrables pel seu cabal la major part de l’any, però que amb l’inici de l’hivern i les baixes temperatures permeten la seva exploració.

Avui dia aquesta especialitat segueix sent minoritària, però cada any són més els que fem el salt al barranquisme hivernal. Per evitar que aquesta pràctica tingui un final no desitjat, és important conèixer els perills que amaga, molts dels quals amb prou feines són perceptibles.
En aquestes jornades els participants podran gaudir d’especialistes nacionals i internacionals d’aquest esport en diferents activitats.

Les jornades pretenen ser un espai on els socis de la FEEC (clubs), instructors, tècnics, fabricants de materials i practicants d’aquest esport trobin un punt de reunió i debat. Així com establir noves col·laboracions entre els membres del comitè de barrancs i els clubs de la federació.

 

LOCALITZACIÓ: Avenida Victoriano Muñoz, 22 de Pont de Suert (DAVANT ESGLÈSIA)


PROGRAMA:

Dissabte 22 de Febrer 

- 09:00h a 09:30h: Recollida d’acreditació. 

- 09:30h a 10:00: Inauguració de les jornades i presentació de les jornades a càrrec de comitè de barrancs FEEC. Ponència de presentació de la disciplina

- 10:00h a 11:30h: Ponències Seguretat

- 11:30h a 12:00h: Coffee Break. 

- 12:00h a 14:00h: Ponències Medi Ambient / nivologia

- 14:00h a 16:00h: Dinar 

- 16:00h a 18:00h: Ponències Formació (creació punt calent / hipotèrmies / ancoratges )

- 18:00h a 18:30h: Pausa - cafè

- 18:30h a 20:30h: Ponències material tècnic  

 

Diumenge 23 de febrer: 

- 10:00h a 12:00h Tallers pràctics 

- 12:00h Clausura de les III Jornades Tècniques. 

Nota: El programa pot tenir variacions en funció de la disponibilitat dels ponents

 

PREUS: 

Federats FEEC: 15€ 

Altres federacions i No federats: 30€

El preu inclou assistència a les ponències, bossa de benvinguda i un recordatori