Tornar al llistat d'inscripcions obertes

Preus

Federat
Adult: 35 €
Infantil: 0 €

Inscripcions

Proves d’accés de Curs de Instructor de Curses per Muntanya

Imagen

L’Àrea de Formació convoca

Proves d’Accés el dia 29 de maig

al curs d’Instructor de Curses per Muntanya 

pels propers mesos desde setembre a octubre.


El Curs d’Instructor de Curses per Muntanya de la FEEC era una novetat del 2020 i es va ajornar a causa de les restriccions del país i té per objectiu formar a les persones que de forma voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la pròpia Federació.

Per les proves d’instructors d’especialitat, els aspirants sempre hauran de ser monitors d’excursionisme i/o instructors d’altres especialitats.

En a aquest cas, també es podrà accedir a la titulació mitjançant un Bloc Comú extrictament de muntanya d’una càrrega lectiva de 24 a 48h aproximadament, aquest es podrà realitzar abans o després de la titulació d’Instructor de Curses.

* Detalls de la convocatòria de la prova d’accés:

Els aspirants hauran de realitzar una prova d’accés per certificar que reuneixen les condicions físiques i psicològiques pel curs, que constarà en:

-       Prova de multi-salts laterals: Repetició del màxim de salts laterals superant una alçada de 20 cm que els subjectes puguin desenvolupar durant 30’’. Valoració de la coordinació i la potència aeròbica dels aspirants.

-       Prova específica de ascens: Recórrer aproximadament 3 kilòmetres i 350 metres de desnivell positiu. Valoració de la resistència aeròbica dels aspirants.

-       Prova de descens: Descens no cronometrat d´uns 100 metres lineals, on es valorarà la tècnica de baixada dels aspirants.

* Quedaran exempts de les proves d’accés:

-       Esportistes que hagin format part del programa d’Alt Rendiment Català de Curses per Muntanya de la FEEC.

-       Haver-se classificat en el Top15 en el Campionat de Catalunya o Rànquing de Copa Catalana de qualsevol especialitat de Curses per Muntanya en els últims 2 anys.

*Requisits d’accés:

-       Tenir més de 18 anys el dia de la formalització de la matrícula

-       Estar en possessió de la llicència federativa FEEC (modalitat C) de l’any en curs.

-       Certificat mèdic o prova d’esforç

-       Està en possessió del nivell I d’Excursionisme, Bloc Comú d’Excusionisme Federatiu, Monitor d’Excursionisme o superior en qualsevol de les seves especialitats*.

*Tots els que no disposin de les titulacions necessàries per realitzar la prova i el el curs tindran fins uns màxim de 2 anys després de la data de matriculació del curs, per presentar el títol, per tal de poder tramitar el certificat d’Instructor de Curses per Muntanya.

 

* Preu: El cost de la prova d’accés serà de 35€.

* Inscripció i termini: La inscripció i el pagament s’ha de realitzar abans del 25 de maig del 2021. Els aspirants hauran de fer arribar la documentació dels requisits d’accés a area.formacio@feec.cat

La prova només es realitzarà amb un mínim de 15 aspirants sense haver-hi un màxim.

* Lloc i hora: La prova començarà a les 9 del matí al Centre de Tecnificació de Ripoll.

Els resultats obtinguts en aquestes proves tindran validesa durant les dues temporades posteriors a la data de realització d’aquestes (24-25 mesos posterior) sempre i quant des de la FEEC s’hagin convocat dos cursos de l’especialitat, si no és el cas, aquest període s’allargaria.

* Curs d’Instructor de Curses per Muntanya:

Pel que fa al curs posterior, la informació detallada  i el calendari, sortirà a la web de la FEEC i per circular.

- El curs tindrà una càrrega lectiva de 93h aproximadament i 90h de pràctiques en entitats FEEC. El contingut està repartit amb format online (tardes entre setmana) i quatre caps de setmana presencials (de dissabte a diumenge)  i una avaluació final.

- L’assistència a les sortides pràctiques i a l’avaluació és obligatòria i es permet l’absència fins a un 20% del contingut teòric. Els alumnes disposaran de tota la normativa d’avaluació abans del inici del curs.

- El curs només es realitzarà amb un mínim de 10 aspirants i un màxim de 30, amb  un cost de 350€. El requisits per accedir-hi són els mateixos que els de la prova d’accés més el haver-la superat.

 

Per més informació sobre els continguts i detalls del curs d’instructor de curses per muntanya poden consultar:

al web de la FEEC i/o contactar amb

area.formacio@feec.cat

al 934120777 o al 683701521.