Tornar al llistat d'inscripcions obertes

Preus

Federat

Inscripcions

Flama del Canigó - 2021

Imagen

Habitualment, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

La Flama del Canigó arribarà com cada any a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat.

Enguany, atès que a Catalunya Nord hi ha toc de queda de 23h a 6h i per tant no és possible fer la regeneració a mitjanit, excepcionalment, es farà la regeneració a 2/4 de 2 del migdia del dia 22.

No està permesa la pernoctació a la Muntanya del Canigó.

Accediran al cim un grup reduït de persones en representació de tots els equips de foc que faran arribar la flama a les 6:30h del matí a Coll d’Ares per iniciar-ne la distribució arreu dels Països Catalans.

Aquest any, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país.

El dia 23 de juny la Flama del Canigó baixarà del cim i des del Coll d’Ares, d’una banda, i Els Masos, de l’altra, es distribuirà arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes.

Atès que molt poques persones podran accedir al cim i que la majoria d’equips de foc no podran traspassar la frontera, i aprofitant que a Coll d’Ares ja es fa històricament un acte d’arribada i distribució de la flama, aquest any, com ja es va fer l’any passat, es vetllarà per a que aquesta hi arribi a primera hora del matí i hi hagi activitats durant tot el dia. La flama hi arribarà cap a les 6:40h del matí. A partir del dia dijous 10 tindreu totes les activitats penjades al web.

 

És necessari emplenar els formularis del Cos d’Agents Rurals de Catalunya per el transport de Foc.

El preu de la inscripció és gratuïta per a tothom, només es pagarà el preu de la llicència temporal de 1 dia (4.50€) o dels 2 dies (5.40€) per aquelles persones que no estiguin federades o no tinguin cap tipus de cobertura.

 

La llicència temporal és una assegurança d’accidents.


La responsabilitat civil de la Flama l’ha de gestionar cada equip de foc..


US HI ESPEREM!

Per qualsevol dubte o consulta, només cal que consulteu:

https://www.omnium.cat/ca/projectes/flama-canigo/permisos-i-protcols/